Nu există comentarii încă

Convingeri proprii

M-am orientat catre profesia de psiholog pentru ca si eu la randul meu am avut propriile intrebari la care am cautat raspunsuri. Unele le-am gasit, pe altele inca le mai caut. Sunt asemenea tie, un om in cautarea sinelui real si profund, cu bucurii si suferinte. Stiu cat de dificila poate fi uneori regasirea a ceea ce suntem de fapt, dand jos mastile sociale pe care le purtam.

Activitatea de psihoterapeut m-a facut sa inteleg ca toti vrem sa fim intelesi, auziti dar mai ales sa-i dam un sens suferintei noastre. In mod ironic, multe dintre modelele noastre autodistructive de gandire si de comportament provin dintr-o incercare de a ne proteja de durere si dezamagire, cu toate acestea, ele devin de multe ori chiar lucrurile care stau in calea fericirii noastre.

Fiecare are mitologia lui despre ce anume se intampla la psiholog, dar mie mi-a placut o afirmatie pe care am auzit-o din partea unui coleg: „Eu m-am facut doctor de suflete” si mi-am dat seama ca are dreptate.

„Doctor de suflet” suna bine si daca stau putin sa ma gandesc, cand te doare o mana, un picior, sau cand te imbolnavesti de o afectiune mai grava, te duci la medicul de specialitate. Dar cand boala si durerea nu mai sunt doar fizice, ci incep sa-ti afecteze mintea si sufletul? Cand te coplesesc tristetea, revolta si furia, nimic din jur nu mai are sens si te intrebi „De ce eu?”, UNDE TE DUCI?

Acum si aici, in stadiul asta, ar trebui sa poposesti la un „doctor de suflete”, care sa te ghideze pe drumul tau catre tine, catre sufletul tau zdruncinat de noua „normalitate” pe care nu poti inca sa o accepti. Asadar, la psiholog mergi cand simti ca te lupti cu provocarile vietii si acestea „te-au batut” de data asta.

Cel potrivit tie si bineinteles cu participarea ta, acesta te va ajuta sa iti creasca stima de sine, sa iti imbunatatesti relatiile cu tine si cu cei din jur, sa te accepti asa cum esti, sa-ti reduci suferinta emotionala, sa faci fata stresului, sa cresti si sa te adaptezi schimbarilor vietii asa cum vin ele. Va fi alaturi de tine in acesta calatorie in care tu vei ajunge din nou invingator si vei „bate” tu viata si nu invers.

Postează un comentariu