Nu există comentarii încă

Imunizarea naturala fara medicamente

download

Imunizarea naturala fara medicamente

Iarna a adus cu ea temperaturi scazute, vant, ninsoare; in aceste conditii, este favorizata aparitia infectiilor respiratorii, in special la copiii mici, cei din colectivitati, ca si la persoanele la care mecanismele imune de aparare nu functioneaza optim.

Este bine sa efectuam acum o cura de imunizare, care sa stimuleze mecanismele nespecifice, naturale, de aparare ale organismului in fata infectiilor bacteriene sau virale.

NU uitati ca aceste terapii naturale trebuie recomandate de catre un medic apifitoterapeut, in caz contrar riscati sa perturbati echilibrul organismului!

 Copiilor este recomandabil sa le administrati preparate gemoterapice din muguri de coacaz-negru, muguri de brad, muguri catina, muguri porumbar, mladite de maces si de afin, in cure periodice de 1-2 luni; sau suc echinaceea; sau ulei chimen negru.

De asemenea este bine ca consume siropuri si sucuri naturale (presate la rece, fara zahar) din macese, afine, catina, zmeura, citrice, struguri, o sursa naturale de vitamine si antioxidanti; ceaiurile naturale din fructe de padure, fructe exotice, citrice, mere, pere, consumate caldute, cu adaos de miere si suc lamaie sunt si ele benefice. Toate acestea reprezinta surse naturale de vitamine, sa nu uitam ca suplimentele vitaminice sintetice nu sunt benefice !

In cazul in care copilul a racit, este bine sa-l hidratam corespunzator (limonada, citronada, ceaiuri caldute), sa le administram  antibiotice naturale care sunt la fel de eficiente ca si medicamentele clasice, dar fara reactii adverse=este vorba de propolis, uleiuri esentiale (de menta, te-tree, cimbru, eucalipt, lamaie); la fel de eficiente sunt si extractele naturale din cimbru, muguri plop, scai-vanat, busuioc, muguri pin, de brad, flori de soc, echinaceea. Argintul coloidal are efecte antiseptice, antibiotice si antivirale puternice.

Pentru copii exista siropuri ce contin in amestec aceste plante si substante naturale, placute la gust si usor de administrat.

Tot pentru cresterea imunitatii si o dezvoltarea armonioasa fizica si psihica a copiilor se recomanda uleiul de peste.

Adultii pot urma o cura cu tinctura sau capsule de echinaceea (15-20 zile), ulei chimen negru (15-30 zile), extract de astragalus, de reishi, de  cat’s claw (gheara-matei), de Amla.

Articol realizat de dr. Ruxandra Constantina

Postează un comentariu