Nu există comentarii încă

Resurse si limite sau resurse versus limite.

Resurse si limite sau resurse versus limite.

De cate ori nu ne-am simtit epuizati, obositi, fara sa gasim nicio sursa de unde sa ne “reincarcam bateriile”; sau de cate ori nu am fost in situatia de a nu gasi o solutie sau macar o idee la ceva ce ne framanta de mult, la un proiect pe care il aveam de terminat sau la “ceva de viata si de moarte”. De cate ori nu am spus astazi “nu mai pot!” pentru ca a doua zi sa ne simtim din nou plini de energie si sa ne dam seama ca putem continua?

“Maine e o noua zi!” – spune un proverb batranesc.

Tuturor ni s-a intamplat sa mergem seara la culcare suparati sau chiar fara speranta si sa ne simtim mintea si sufletul golite si la fel de intunecate ca o noapte fara stele, fara luna! Si totusi sa ne trezim de dimineata pregatiti pentru o noua zi si sa ne dam seama ca ceea ce ieri parea un drum inchis care nu ducea nicaieri si parea sfarsitul lumii, ca prin minune acum parca avem o alta perspectiva, simtim ca soarele a rasarit in acea dimineata special pentru noi.

Sa stiti ca soarele rasare special pentru fiecare dintre noi. Depinde de noi cum privim, cum percepem caldura, stralucirea si toata frumusetea pe care ne-o daruieste.

Darul sau este pentru noi toti ca grup si totodata este pentru fiecare dintre noi in parte, individual!

De cate ori nu ne-am intrebat daca avem resursele necesare pentru a face un anumit lucru sau pentru a duce la bun sfarsit ceva ce deja am inceput? Bineinteles cu toti ne-am intrebat care ne sunt limitele. Cu siguranta ca nu doar o data in viata am incercat sa le depasim. Uneori am reusit, alteori nu. Ne-am bucurat sau ne-am intristat, ne-am deceptionat, am fost dezamagiti de noi sau am dat vina pe cei din jur, pe soarta, pe nesansa, pe vreme…etc.

Inevitabil la un moment dat ne-am pus intrebari. Oare doar atat pot eu sau poate este doar o chestiune de moment? Poate daca ma pregatesc mai bine, poate daca gandesc mai mult, poate daca privesc din alt unghi situatia respectiva, poate daca ma informez, daca caut mai mult, poate daca mai astept? Nu o data s-a intamplat sa amanam de atat de multe ori, ca anumite lucruri s-au pierdut in vreme, in anii care trec pe langa noi! Si una din cauze este si faptul ca nu ne-am cunoscut resursele. Ca nu am stiut ca putem sa facem cel putin o parte din ceea ce ne doream sau aveam nevoie. Ca nu am crezut in noi si in puterea noastra interioara, in resursele noastre.

Atunci cand stii ca ceva exista, incepi sa cauti si atunci cand si stii ce cauti vei gasi mult mai usor o cale de a gasi ceea ce cauti!

psih. Dana Enache

 

Postează un comentariu