Ajuta-ma cand am nevoie!

eticheta-urna-donare-v2_450x450

Proiect pentru pacienții cu leucemie, limfoame și alte boli de sânge și măduvă osoasă ai spitalului Colentina

 

Din vizitele noastre și discuțiile cu pacienții din spitalul Colentina – Hematologie am înțeles un lucru: oamenii trebuie ajutați nu doar de Crăciun când ne simțim cu toții mai generoși, ci atunci când au nevoie. Caritatea nu înseamnă a oferi din ce ne prisosește, ci din puținul nostru de zi cu zi.

Așa a luat naștere proiectul nostru: ”Ajută-mă când am nevoie!” pentru pacienții cu leucemii, limfoame și alte boli grave din spitalul Hematologie – Colentina.

Prin acesta ne dorim să putem achiziționa:

  • 5 Injectomate
  • 5 Infuzomate
  • 100 Camere implantabile
  • 2 cuve sterilizare
  • 15 noptiere spital
  • 3 frigidere

Și nu doar atât, ci ne dorim să oferim sprijin psihologic specializat atât oamenilor bolnavi, cât și familiilor lor care ”păzesc” holurile spitalului, în așteptarea unor rezultate un pic mai bune, sau a unor cuvinte care să le aducă speranța și puterea de a lupta.

Sectia de Hematologie a Spitalului Clinic Colentina efectueaza anual, in medie, 2400 de cazuri de internare in regim de spitalizare continua, 90% dintre  pacienti avand patologie hematologica maligna, ce necesita tratamente specifice, complexe, conform protocoalelor terapeutice interne si internationale. Aceste terapii implica administrare de chimioterapie intravenoasa, de multe ori in regim de perfuzie continua timp indelungat, ceea ce face indispensabila utilizarea dispozitivelor medicale de tip injectomat si infuzomat. Materialele sanitare utilizate in Sectie necesita sterilizare complexa, prin cuve speciale.

De asemenea, profilul pacientilor, cu imunitate scazuta si risc mare de infectii severe la cel mai mic abord venos face indispensabila aplicarea de camere implantabile pentru administrare tratament injectabil, personalul Sectiei fiind instruit pentru utilizarea eficienta si sigura, cu cele mai mici riscuri, a acestor dispozitive.

Din pacate, camerele implantabile nu sunt decontate de Programul National de Oncologie, fiind inaccesibile pacientilor Sectiei.

 

Pentru toate acestea avem nevoie de ajutorul vostru.

Avem nevoie sa donați, fiecare cât puteți, de câte ori puteți și de a îndemna și pe alții să o facă.

Aici găsiți mai multe variante de a dona.

http://aspla.ro/doneaza/

 

Campanie ”Ajută-mă când am nevoie!” pentru pacienții cu leucemii, limfoame și alte boli grave din spitalul Hematologie – Colentina

Postează un comentariu