Rolul mintii in procesul de vindecare

Sambata 21.11.2015, in sala CMon, Asociatia Prietenii lui Adrian a organizat seminarul gratuit  Rolul mintii in procesul de vindecare”, seminar care face parte din proiectul cu acelasi nume.

Psihologul Andrei M. Ludosan ne-a invatat cum sa gestionam boala, prin gasirea echilibrului psihologic si emotional.

Andrei M. Ludosan este psiholog clinician cu experienta in psihoterapie, consiliere si hipnoza centrata pe solutii, are o abordare holistica. A lucrat cu pacienti cu tulburari depresive, anxioase, cu fobii, atacuri de panica, ca si cu cei cu stima de sine scazuta sau cu dependente (emotionale sau de substante).

A lucrat cu persoane diagnosticate cu boli autoimune. Are experienta si in lucrul cu adolescentii, oferind frecvent consiliere si suport pentru acestia.

Din 2009 sustine in toata tara seminarii si ateliere practice de autosugestie, autohipnoza si comunicare. Din 2014, este prezentator al emisiunii “De vorba cu psihologul”, la 6TV.

 

Seminarul a cuprins trei parti:

In prima parte am vorbit despre sanatate fizica si mentala.

In partea a doua am prezentat factorii care influenteaza sanatatea.

– Cum ne folosim mintea?

– Ce obiceiuri avem?

– Cum relationam cu cei din jur? La acest punct, am abordat  lucrurile din doua perspective diferite: aceea a pacientului si a celor ce iau contact cu acesta.

In partea a treia – am lucrat folosind principii de autosugestie, autohipnoza si comunicare.

20151121_194539 20151121_194726Ne-am simtit foarte bine, am primit raspunsuri la cateva din problemele noastre, am invatat sa ne gestionam durerea.

Comentarii (8)

 1. Reply
  Ninelspune

  Buna ziua, ma interesează sa știu daca am tratament cu ciclosporina de 3 ani, mai pot face copii. Medicul mi a spus ca exista riscul ca fătul sa sufere de anumite probleme din cauza tratamentului,,,as dori sa știu daca exista vreo posibilitate sa mai am copii????
  Mulțumesc

  • Reply
   adminspune

   Oricând urmati un tratament medicamentos, acesta poate avea o serie de efecte secundare si de aceea trebuie sa urmati recomandările medicului. Dacă doriti sa aveti copii, sfătuiți-vă cu medicul dumneavoastră despre ce solutii exista si daca este sau nu nevoie sa intrerupeti tratamentul cu ciclosporina. Va dorim multa sanatate!

 2. Reply
  stela tudoranspune

  Buna ziua.Asi dori daca se poate sa mi spuna cineva daca in Romania,se da bolnavilor de leucemie,Glivec?

 3. Reply
  stela tudoranspune

  Eu sunt in italia si urmez aceasta cura de 12ani.Dar dupa cum se stie la un moment dat vrem sa ne intoarcem.De accea, asi dori aceasta informatie.Multumesc

  • Reply
   adminspune

   Buna seara,
   Se administreaza in Romania Glivec pacientilor cu leucemie, dar trebuie sa fiti asigurata in Romania si in evidenta unui hematolog.
   Sanatate multa!

 4. Reply
  Dinulescuspune

  Pentru mama mea, diagnosticata cu trombocitoza in cadrul unui sdr mieloproliferativ cronic, ma intereseaza procedura de trombocitofereza (la GRAL am intrebat recent dr Saria, se face numai plasmafereza). Stiti cumva daca in cadrul Instit Hematologie Dr Felix sau la Sp Municipal se poate face aceasta procedura si cat costa?

  • Reply
   adminspune

   Ne documentam si va raspundem.
   Sanatate!

  • Reply
   adminspune

   Buna seara, Nu am gasit niciun centru in Bucuresti unde sa se faca Trombocitofereza. Dorim sanatate mamei dumneavoastra!

Postează un comentariu