Pierderea, sau drumul spre regasirea resurselor personale
Cu totii pierdem la un moment dat ceva. Poate fi o persoana draga, o relatie, un job, un obiect, un statut, o eticheta sau propria sanatate.
Si fiecare pierdere este declansata de un soc, ce dezlantuie mai departe o serie de etape, numite etapele pierderii si ale doliului.
Trecem prin negare si izolare / supraimplicare in relatii sociale, apoi devenim furiosi. Folosim furia ca pe un scut, pentru a ne apara.
Mai apoi, obositi, indreptati spre regret, ne tocmim. „Dar daca…” Fantasme apar in aceasta perioada, ce seamana mult cu cea de negare.
Si, de aceasta data mult mai obositi, tristi ca nici aceasta incercare nu a functionat, ne invaluie o neplacuta somnolenta numita depresie, uneori chiar cu izbucniri de anxietate.
Dupa un timp, desigur, intervine in mod natural acceptarea. Faptul ca stim ca nu ne mai putem intoarce de unde am plecat, impreuna cu constientizarea resurselor si a valorii personale, ne ajuta sa intram pe un fagas numit in mod obisnuit „normal”, si chiar sa ne bucuram de viata. Insa pentru asta, este necesar sa parcurgem etapele pierderii in mod natural si sa „lucram” pe acestea.
La atelier, vom lucra cu ceea ce inseamna pierdere pentru fiecare. Apoi, dupa o scurta pauza, vom lucra pe tematica constientizarii resurselor noastre personale.
Numar de locuri: 20
Atelier sustinut de psiholog Andrei M. Ludosan (formari in psihoterapie integrativa si hipnoza clinica; sustine workshop-urile: Invata Autohipnoza, Comunicarea Hipnotica,
Hipnoza si Regresie) in cadrul proiectului „Rolul mintii in procesul de vindecare”